Sunday, March 06, 2005

Dogma de la Immaculada Concepció - Any del Pilar


Posted by Hello

Enguany celebrem el 150é aniversari de la definició dogmàtica de la Immaculada Concepció de Maria, feta pel Beat Papa Pius IX el 8 de desembre de 1854. Aquest Dogma de Fe declara que Maria Santíssima, per una gràcia singular de Déu, fou preservada de tot pecat des del moment de la seva concepció. Déu la va triar gratuïtament per ser la Mare del seu Fill i, en previsió de la seva Maternitat Divina, la va redimir per endavant, donant-li, pels mèrits de Jesús, la perfecta puresa i plenitud de Gràcia que requeria la seva excelsa missió.

En relació amb aquesta celebració s´ha concedit un Jubileu Extraordinari, (amb les condicions i Indulgències habituals) a les peregrinacions a la Catedral- Basílica de la Mare de Déu del Pilar a Saragossa, fins el 20 de maig de 2005, en que se celebrarà el Centenari de la Coronació Canònica. Fa cent anys, molts fidels varen donar generosament els seus anells nupcials i joies, per poder confeccionar les corones de Maria i el Nen. El lema de l´any jubilar és: "vosaltres sou la meva corona". Són paraules que Maria ens adreça maternalment. Vol que, amb les nostres vides, siguem les joies que abillem la seva Corona. Passa ànsia per tal que La deixem que ens acompanyi en totes les nostres coses, perquè així puguem després acompanyar-La en la felicitat del Cel.

Però, és clar, per ser les joies de la seva corona, haurem d´estar nets, i no ser indignes de la seva Puresa Immaculada. "Impossible" -direm- "no som capaços d´assolir això". Certament, nosaltres som incapaços, però Déu sí que ho pot tot; només demana una cosa: que ho vulguem, perquè Ell respecta la nostra llibertat. És doncs el moment seriós de prendre una decisió: vull deixar els vicis que em dominen i ser "l´orgull" de la meva Mare Santíssima? O m´estimo més seguir-me enganyant a mi mateix, dient que això no pot ser en el meu cas?

Ja sé que potser et sents esclau d´alguns vicis o defectes que no pots deixar. Sí, esclau: un vici ens supera de molt, sinó no és vici autèntic. Creus que ets l´únic que s´ha trobat així? No, Déu ha fet miracles en moltíssims Sants que eren pecadors com tu i com jo. Només et demana: lluita, confiança en el seu poder i Amor, no defallir en l´Esperança; posar els mitjans (Sagraments, pregària...). De mica en mica, amb perseverança, te´n sortiràs, està garantit. Et sembla que no tens cap vici? estàs confós. Potser els teus no són dels que fan soroll, però demana Déu que te´ls faci visibles, i així els podràs combatre. Maria és Mare no només de Jesús, sinó de tots nosaltres, els seus membres. Ens sosté en aquesta lluita sense treva entre el Bé i el Mal, per tal que no caiguem, i si caiem, que ens aixequem...i endavant!

Ara que ve el Nadal et convido a decidir de lluitar contra alguna cosa que t´allunya d´agradar Déu; una de molt concreta, cadascú la seva. I dia a dia lliurar-Li els nostres esforços com branquetes per alimentar un foc que escalfarà el portal on naixerà el Nen Jesús. Així, entre tots el trobarà calent i acollidor. I tots plegats serem la Corona de la Mama.

Maria, Mare nostra, sabem que no vols tots els dons que Déu t´ha obsequiat per gaudir-ne tu sola, sinó per donar-li més Glòria a Ell i ajudar-nos millor a arribar a la nostra Felicitat; vine a viure a casa nostra, amb Jesús i Josep; intercedeix per nosaltres per obtenir-nos de Déu fortalesa en la Fe, seguretat en l´Esperança i constància en l´Amor.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home